Logo Turisme del Berguedà
Berguedà sostenible
Maneres d'apreciar el Berguedà

Visita amb consciència, visita a un altre ritme

Respectar, gaudir, estimar. Són tres boniques paraules que podeu interioritzar quan estigueu descobrint el Berguedà, i que a part d’enriquir la vostra visita ajudaran a preservar la comarca.

 Aquí els paisatges i la natura formen part de la vida. Viure de manera sostenible i en harmonia amb l’entorn està arrelat i és un element essencial per a un viatge responsable.

 Aquesta secció us introdueix en la forma de viure al Berguedà i us guia a fer les millors opcions per fer una estada respectuosa.

Moure’t de forma responsable

Utilitza poc el vehicle privat i, en acabar el viatge, compensa la teva petjada. Si existeix l’opció, valora arribar al Berguedà amb transport públic. En cas que no sigui possible, un cop estiguis al territori prioritza els desplaçaments a peu, amb bicicleta, a cavall...o amb transport públic o col·lectiu.

Un petit esforç per un gran canvi

Tria empreses certificades pel seu compromís amb l’entorn, i utilitza establiments locals per allotjar-te.

Com a consumidor, tens un gran poder amb les teves decisions. Sempre que puguis, opta per empreses turístiques i allotjaments compromesos amb la sostenibilitat. Ho sabràs perquè tenen alguna de les certificacions ambientals (per exemple Biosphere).

Minimitza el teu consum de recursos, i deixa el medi tal com t’agradaria trobar-te’l.

El Berguedà treballa des del 2018 en la recollida selectiva de residus (Porta a porta). Com a visitant també tens la responsabilitat d'ajudar-nos amb el teu esforç per separar els residus pel seu correcte reciclatges. 

 

Del camp al plat, el plaer de menjar bé

Compra i consumeix productes de proximitat, productes locals i tradicionals d’una comarca que ha sabut mantenir la singularitat de la seva gastronomia.

Som afortunats d'estar en una comarca que produeix bona part del seu menjar de forma ecològica amb productes de temporada: carns ecològiques, cereals, llegums, patates i horta...

Et presentem els nostres productors ecològics que formen part d'un estil de vida saludable que abraça la tranquil.litat, la simplicitat i l'autenticitat.

També podràs gaudir de les experiències gastronòmiques de la comarca i visitar les instal·lacions de la mà d'un productor local.

Retorna la felicitat que t'ha aportat el Berguedà

 Gaudeix del sentiment de gratitud al Berguedà, de la seva gent i els seus espais naturals, de les petites i grans joies de la comarca, de la felicitat que t'emportes a casa després de visitar-nos.

Si la teva estada t’ha regalat estones de felicitat, ajuda a millorar el territori que has visitat. Pregunta als guies, als allotjaments, a les botigues o a les oficines de turisme per iniciatives o entitats locals que treballen per conservar o recuperar el patrimoni natural i cultural. Col·labora-hi aportant el teu gra de sorra.

Fes-te amic del Berguedà!

OFICINA DE TURISME DEL BERGUEDÀ

 Horari d'atenció al client:

de dilluns a divendres de 9 a 14h.

dissabtes de 10 a 14 i de 16 a 18h.

diumenges i festius de 10 a 14h.

 Tel.  654 125 696

E-mail: turisme@elbergueda.cat

46-462233_watsapp-icon-png-whatsapp-business-app-download-transparent.png

RECONEIXEMENTS

 • biosphere fondo trans
 • Green-Destinations-Logo-FINAL-full-1-blanc.png

 

 • logo-agencia.png
 • logo-terra-futurs.png
 • logo-diba.png
 • logo-pirineus.png
 • nattur-blanc3.png
 • interreg-blanc.png

Segueix-nos

 • peu-twitter.png
 • peu-facebook.png
 • peu-youtube.png
 • peu-instagram.png