Ingredients
750 g de fredolics
1 l de brou de pollastre 1 ceba
Farina
3 tomàquets madurs ½ copa de vi blanc
2 branques de farigola Sal
per a les bombes
250 g de carn de porc picada
50 g de formatge de cabra del Berguedà
per a la picada
1 gra d’all
50 g d’ametlles torrades Julivert
Preparació
En una paella, amb un raig d’oli, salteu els fredolics fins que perdin tota l’aigua. En una olla a part, feu el sofregit amb la ceba i els tomàquets ratllats. Quan estigui ben cuit afegiu-hi la farina. Un cop s’hagi cuit la farina, afegiu-hi el vi blanc i espereu que redueixi. Tot seguit, afegiu-hi els fredolics, el brou de pollastre i la farigola. Deixeu-ho bullir aproximadament una hora, tireu-hi la picada i rectifiqueu-ho de sal.
Per fer les bombes, salpebreu la carn picada de porc i prepareu uns daus de formatge. Formeu pilotes petites, deixant el formatge a l’interior. Afegiu les bombes a la sopa uns deu minuts abans de servir-la.
Reserveu uns quants fredolics i un parell de bombes per a la decoració del plat. Serviu la sopa en una gerra.
Fes-te amic del Berguedà!
OFICINA DE TURISME DEL BERGUEDÀ
Horari d'atenció al client:
de dilluns a divendres de 9 a 14h.
dissabtes de 10 a 14 i de 16 a 18h.
diumenges i festius de 10 a 14h.
Tel. 654 125 696
E-mail: turisme@elbergueda.cat
Premsa