Logo Turisme del Berguedà

Receptes tradicionals

Blat escairat amb porc a "banda"


Ingredients

280 g de blat escairat

50 g de pernil salat

4 trossos de costella

4 botifarres negres

1 cansalada del coll

25 cebetes de Figueres

80 g cansalada

Oli d’oliva

1 ceba tendra

1 pastanaga

2 l de caldo de gallina

 Sal

 

Preparació

En una cassola de ferro colat, poseu el blat amb el pernil tallat a daus, la cansalada, la ceba i la pastanaga a bullir amb el litre de caldo i un litre d’aigua. Coeu-lo durant una hora i mitja a foc lent i retireu-lo del foc quan ja s’hagi obert.

Poseu també a bullir amb aigua i sal la cansalada del coll durant 3 hores a foc lent. Quan sigui cuita, reserveu-la a la nevera. Cal preparar-la el dia abans.

A part, en una paella antiadherent, rostiu les botifarres amb les cebetes de Figueres, la cansalada del coll tallada a daus i la costella fins a rostir-la adequadament.

Emplateu el blat escairat amb el seu caldo en plats sopers. El blat excedent torneu-lo a bullir, per després fregir-lo amb l’oli d’oliva i posar-lo en un petit bol de guarnició. També a part, a «banda» emplateu tots els elements del porc, per acompanyar el blat escairat.


  • Població: -
  • Tipus de cuina: tradicional

Fes-te amic del Berguedà!

OFICINA DE TURISME DEL BERGUEDÀ

 Horari d'atenció al client:

de dilluns a divendres de 9 a 14h.

dissabtes de 10 a 14 i de 16 a 18h.

diumenges i festius de 10 a 14h.

 Tel.  654 125 696

E-mail: turisme@elbergueda.cat

46-462233_watsapp-icon-png-whatsapp-business-app-download-transparent.png

RECONEIXEMENTS

  • biosphere fondo trans
  • Logo_DTI_3_adherido_Comarca_Berdega.png

 

  • logo-agencia.png
  • logo-terra-futurs.png
  • logo-diba.png
  • logo-pirineus.png
  • nattur-blanc3.png
  • interreg-blanc.png

Segueix-nos

  • peu-twitter.png
  • peu-facebook.png
  • peu-youtube.png
  • peu-instagram.png